28 de març 2013

Saquet d'olor per armaris
Saquets de clau i canyella


Els saquets estan confeccionats amb roba de lli i dins tenen un coixí ple de granes, clau (Syzygium aromaticum L) i canyella (Cinnamomum ceylanicum), que són unes espècies molts potents.

Per evitar les arnes (polillas) als armaris, convé saber que les arnes tenen preferència per la roba que ha estat guardada sense rentar o que ens hem posat durant un llarg període de temps. Per això s’ha de guardar la roba ben neta i sense taques.

Podeu posar els saquets a les butxaques dels abrics, penjats de la barra de l’armari o dins dels calaixos.

Recordeu fregar el saquet amb les mans un parell de vegades l’any, així renovareu el seu olor. Els saquets d’armari antiarnes són un producte natural i ecològic.
Saquets de lavanda

 
Els saquets estan confeccionats amb roba de lli i dins tenen un coixí ple de granes i flor de lavanda (Lavanda anfustifo x latifo).
 
La lavanda és una de les plantes més reconegudes i usades en el món de la fragància. Té el seu origen a la Mediterrània, però avui en dia es cultiva en nombrosos països. Les seves flors de color lila desprenen un aroma subtil i relaxant i són utilitzades per a moltes coses: des de l’elaboració de pupurris, sabons i espelmes, fins a decoració i saquets.

La lavanda té un toc màgic, des de segles enrere es creia que era afrodisíaca i la relacionaven amb l’amor. Es diu que el seu aroma aclareix la ment, esvaeix problemes, relaxa els nervis, cura l’insomni i calma el cos.

Els romans i grecs la utilitzaven per aromatitzar l’aigua com es fa actualment. Les seves flors seques es consideren repel·lents d’insectes i per això és molt popular col·locar saquets farcits d’aquesta flor en armaris i calaixeres. Es diu que un saquet farcit de lavanda col·locat al coixí ajuda a agafar el son i allunyar els malsons.


Coixí d'eucaliptus pel refredat


Confeccionats artesanalment amb roba de cotó i farcits amb granes i eucaliptus (Eucalyptus Globulus L).

Tradicionalment s’utilitza l’eucaliptus en cas de refredats, tos, grip, congestió nasal, sinusitis...

A l’escalfar el coixí l’aroma que desprèn alleuja els símptomes del refredat. Quan vagis al llit posa’l al costat del coixí o sobre el pit.

Coixí de menta pel mareig


Confeccionats artesanalment amb roba de cotó i emplenats amb granes i menta (Menta piperita L).
A vegades anar en cotxe, autocar, avió o vaixell produeix una desagradable sensació que pot amargar un bon viatge.

Un remei natural és el coixinet de menta que a l’aspirar profundament l’aroma que desprèn alleugera els símptomes del mareig i el vertigen.
Aquest coixinet està vaporitzat amb un remei floral especialment recomanat pel mareig

AntifaçConfeccionats artesanalment amb roba de cotó i emplenats amb granes, flor de taronger (Citrus Aurantium L.) i menta (Menta Piperita L).

Descansar els ulls és molt important per aconseguir un bon estat de relaxació.
No veure la claror, un lleuger pes sobre els ulls i l’aroma de les plantes fa que la relaxació sigui més profunda.

Per a les persones que necesiten física i estèticament disminuir la inflamació de les parpelles i bosses sota els ulls l’antifaç refredat al congelador és ideal.

Per a les persones que practiquen ioga i meditació, l’antifaç és un bon company pel temps de shavana i relaxació.

L’antifaç aplicat en fred és un bon recurs per a les persones que pateixen de migranya.

mides: 22,5x10,5 cm