12 de gen. 2013

Quina era la filosofia del Dr. Bach?

La filosofia del Dr. Bach està plasmada en el llibre “Curese usted mismo” que és l’eix central de la seva teràpia. 


Afirma que la malaltia és el resultat final d’alguna cosa més profunda “és el resultat de pensaments i accions errònies. Una vegada apresa la lliçó del dolor,  del patiment i la desgràcia, no té raó de ser i  desapareix automàticament”.
L’odi pot ser vençut per un odi major, però només pot ser curat per l’amor.
Sota aquest punt de vista, la malaltia és el resultat d’un conflicte entre l’ànima (ell l’anomena ser superior) i la personalitat, per la qual cosa la malaltia és un avís.

Segons Bach per entendre la naturalesa de la malaltia s’han de conèixer unes veritats fonamentals :
  • L’home te una ànima que és el seu ésser real.
  • Som personalitats i existim per aconseguir coneixement i experiència.
  • La nostra vida només és un moment en la nostra evolució.
  • El conflicte entre l’ànima i la personalitat és la causa de la malaltia i la infelicitat.
  • Creu que totes les coses i éssers són part d’una unitat.
L’errada fonamental és no escoltar la nostra ànima i desviar-nos del nostre camí o actuar en contra nostre actuant a través dels nostres defectes: orgull, crueltat, odi, ignorància, inseguretat, rancor, cobdícia...
L’excusa que tenim  és que estem immersos en un món tan ràpid i materialista que passem per la vida sense donar-nos de nosaltres mateixos, de per que estem aquí ni de les accions que fem contra el nostre entorn.

“Todo lo que tenemos que hacer es preservar nuestra personalidad, vivir nuestra propia vida, ser capitanes de nuestro propio barco y todo estara bien”
(Dr. Bach)

Coixí cervical i coixí lumbar



Confeccionats artesanalment amb roba de cotó,  emplenats amb granes,  flor d’espígol  (Lavandula  spica) , romaní (Rosmarinus officinalis)  i farigola (Thymus vulgaris).  Disposem de diversos colors.
  • L’espígol es sobradament reconegut pels seus efectes sedants, indicat per a la depressió, hipertensió, insomni, tensió nerviosa, estrés...
  • El romaní és antisèptic, antidepressiu, antiinflamatori, estimulant... està indicat per dolors musculars, artritis, reumatisme, mala circulació, esgotament nerviós.....
  • La farigola s’utilitza per l’asma, bronquitis, dolors i molèsties musculars, edemes, reuma, gota, esquinços, cops.....
La calor seca que proporcionen els coixins fa que l’escalfor penetri a major profunditat tant en músculs com en articulacions, ajudant en el tractament de dolors d’esquena, artritis, dolor d’oïda, còlics, sinusitis, tendinitis, dolor cervical, esquinços, dolor menstrual, estrés .... i  sense efectes secundaris!

El fred disminueix l’edema i anestesia per acció directa sobre les terminacions nervioses i de manera indirecta al disminuir els espasmes i la inflamació. Per això és indicat en casos d’inflamacions en general, lesions esportives, mal de cap, migranya, mal de queixal,  edemes, picades d’insectes, varius, cremades. També és pot utilitzar com a productes de bellesa per reafirmar la pell.

L’aroma de les plantes medicinals produeix un efecte terapèutic relaxant que ajuda a accelerar els efectes beneficiosos de la termoteràpia – crioteràpia (efecte fred) i la fitoteràpia.


L’espígol es sobradament reconegut pels seus efectes sedants, indicat per a la depressió, hipertensió, insomni, tensió nerviosa, estrés...

El romaní és antisèptic, antidepressiu, antiinflamatori, estimulant... està indicat per dolors musculars, artritis, reumatisme, mala circulació, esgotament nerviós..... 


La farigola s’utilitza per l’asma, bronquitis, dolors i molèsties musculars, edemes, reuma, gota, esquinços, cops.....


La calor seca que proporcionen els coixins fa que l’escalfor penetri a major profunditat tant en músculs com en articulacions, ajuda’n en el tractament de dolors d’esquena, artritis, dolor d’oïda, còlics, sinusitis, tendinitis, dolor cervical, esquinços, dolor menstrual, estrés .... i  sense efectes secundaris!


El fred disminueix l’edema i anestesia per acció directa sobre les terminacions nervioses i de manera indirecta al disminuir els espasmes i la inflamació. Per això és indicat en casos d’inflamacions en general, lesions esportives, mal de cap, migranya, mal de queixal,  edemes, picades d’insectes, varius, cremades. També és pot utilitzar com a producte de bellesa per reafirmar la pell.

L’aroma de les plantes medicinals produeix un efecte terapèutic relaxant el qual ajuda a accelerar els efectes beneficiosos de la termoteràpia.  

Els productes Inoma són eficaços per combatre petites molèsties i  promoure la relaxació i el descans.

Mides: 
- coixí cervical 59x12,5 cm
- coixí lumbar 20x34 cm