25 d’ag. 2012

Qui era el Dr. Edward Bach?


Edward Bach va néixer a Moseley a les afores de Birminghan el 24 de setembre de 1886. Va tenir una infància amb una salut molt delicada que va anar millorant amb els anys, però va conservar una gran  sensibilitat.


Dels 16 als 19 anys va treballar en la fundició del seu pare allà es va adonar que els companys de feina tenien molta por de les malalties i va decidir buscar un remei diferent volia descobrir la veritat respecte la malaltia i la curació. 

Quan tenia 20 anys es va matricular a la Universidad de Birmingham i la segona part dels estudis la va fer a Londres a University College Hospital, durant els estudis era funcionari metge al mateix hospital i va poder tractar a persones que patien una mateixa malaltia i milloraven amb tractaments diferents, així que va detectar que psiques diferents requereixen tractaments diferents.

En la seva recerca es va interessar per la immunologia així que va entrar a treballar a l’University College Hospital com a Bacteriòleg Assistent on després de molt de temps d’investigacions va preparar unes vacunes a partir de bactèries intestinals (Nosodes) que injectades depuraven l’organisme del tòxics causats per malalties cròniques

Com hem dit abans el Dr. Bach era una persona delicada de salut. Quan va morir la seva esposa va patir una profunda depressió, va entrar en un coma profund a causa d’una forta hemorràgia, de la qual va sobreviure inexplicablement. Durant el coma profund li van
diagnosticar un tumor al melsa que li van extirpar i li van diagnosticar tres mesos de vida.  

Després d’això Bach va decidir aprofitar el temps que li quedava per acabar la seva obra i es va bolcar en els seus experiments, perdent la noció del temps. Passats tres mesos, Bach tenia millor salut que la que havia tingut en molts d’anys.

Aquesta recuperació el va fer reflexionar i va arribar a la conclusió que un interès absorbent, un gran amor i un propòsit definit en la vida és el factor decisiu de la felicitat del home sobre la terra.

Hem de dir que el Dr. Bach segons els seu sistema floral era de naturalesa  Vervain,  Impatiens  i Elm, això explica el seu excés d’entusiasme, la seva impaciència i responsabilitat. Treballava sense parar, el seu laboratori era conegut com “la llum que mai s’apaga”.


Mount Vernon al poble de Brighwell-cum-Sotwell de Oxfordshire
A la primavera de 1930 va abandonar la seva consulta de Harley Street , famós carrer londinenc conegut com “el carrer del metges”  i va marxar al camp, ell encara buscava “un mètode més simple de curació natural,  en el que no es necessites alterar ni destruir res”.

A l’estiu d’aquest mateix any va escriure el llibre”Cura’t tu mateix” que és l’expressió de la seva filosofia.